Vissa saker måste upplevas för att förstås

Det är något visst med att arbeta med ansikten… (inlägg i min blogg på gamla hemsidan från den 23/2-20)

Jag tycker jättemycket om att jobba med behandlingar för ansiktet, som med mina metoder även gör stor nytta för hela kroppen och måendet. Olika behandlingar har lite olika syfte och får en att må bra av lite olika anledningar är en kort sammanfattning.

Jag har under åren skapat upp en bredd med mina behandlingar och gjort valen grundade på vad jag själv tycker är kvalité i kombination med avkoppling och välmående. För är det något jag har lärt mig under alla åren inom kundvård, service och sälj så är det vikten av att både tro på det man erbjuder och själv uppskatta det. Allt annat blir bara blaha och för mig är det oerhört viktigt att jag kan stå bakom det jag gör och känna en äkta stolthet. Jag är trygg i min arbetsroll och trygg med att det jag erbjuder gör gott och görs med största omtanke. 

Det började som en tillfällig paus

När jag påbörjade min utbildning med friskvård med inriktning på spa och massage hade jag ingen aning om vad jag senare skulle skapa! Jag ville skaffa mig en större förståelse och mer kunskaper om hälsa, hur våra kroppar fungerar och allra mest för att på ett ännu bättre sätt stötta min son under hans uppväxt. Det här i kombo med att jag behövde en mental paus från mitt dåvarande arbete gjorde att jag sökte mig till en friskvårdsutbildning. 

Under det här året trevade jag mig fram i början med de praktiska övningsdagarna med spabehandlingar och massage. Jag har fortfarande svårt att fatta att det blev till en sådan totalomvändning både yrkesmässigt, men även med min personliga utveckling. Får ett leende på läpparna och känner en tacksamhet över att det blev möjligt för mig att prova mina vingar och våga tro på att jag, vid 43 års ålder och nyutbildad ,skulle fortsätta min nya bana med fler utbildningar och start av eget företag! Sommaren 2013 skapade jag upp mitt företagsnamn och i september 2013 startade jag officiellt med att öppna upp och ta emot kunder. Snart har det gått 7 år sedan… 

Känslan av att se ett ansikte i total harmoni

Det var när jag påbörjade min utbildning inom ansiktszonterapi som jag började förstå att jag verkligen hade vissa anlag för att jobba i ansiktet. Det är en nästan magisk känsla och nästan obeskrivbart att få se ett ansikte som av olika anledningar har en anspänning, gå från stelhet till att slappna av och denna särskilda harmoni som sprider sig i ansiktet efter hand kropp och själ slappnar av. Jag kan se hur stressen lämnar sitt hårda grepp och hur andningen går från korta ytliga andetag i bröstkorgen till att bli tyngre och syret dras ända ner i magen. 

/img_5215.jpg

På bilden ser ni mig under en av alla de utbildningar jag har gått i Köpenhamn. Här är det Japansk facelifting och den är en av mina personliga favoriter att få ge till en kund. 

Vissa saker måste upplevas för att förstås

Just denna mening brukar ofta komma på tal efter att en kund fått en ansiktszon eller Japansk faceliftningbehandling av mig. Det känns nästan omöjligt att ge behandlingen en rättvis beskrivning och jag konstaterar själv att de här behandlingarna behöver man prova själv för att få en uppfattning av vad det egentligen är. 

Några av mina kunder har gett sig på att försöka ge en liten inblick och jag lägger in deras omdömme här för er som vill läsa.

Såhär säger några av mina kunder efter att ha gått på ansiktszonbehandlingar hos mig:

”Jag har gått på Ansiktszonterapi hos Jill i två omgångar. Efter samtalet vi hade inför behandlingen var det stress och sömn som var viktigast. Redan första gånge hände något så att jag kände mig lugnare. Efter hand sov jag lugnare och kände mig mindre uppjagad. Jag fick också en upplevelse av ha fått en annan inställning till det som stressade mig, som gjorde att det var lättare att hantera stress och minska den.

Mellan behandlignsomgångarna fortsattde jag känna mig allt lugnare och gladare. Omgång två jobbade Jill även med flödena i min kropp. Ett gammalt lock mellan näsa och öra släppte direkt och har inte kommit tillbaka. Jag känner också att kroppen känns mindre svullen och jag har börjat gå ner i vikt.  PMS blev bättre. En bieffekt har varit att många har påpekat att de tycker jag har väldigt fin hy, så själva ansiktet verkar också ha fått sig en uppfräschning.

***

”Tar begreppet ”hjälp till självhjälp” till en helt ny nivå. Efter ett par gånger märkte jag stor skillnad. Bästa hjälpen för att hjälpa min kropp att komma i balans igen. Rekommenderas starkt till ALLA.”

***

”Tack för en fantastisk behandling! Helt övertygad om att ansiktszonterapi är något för mig! Jag längtar redan efter nästa behandling. Måste boka snarast!! Tack Jill ! Du är så duktig. Kram❤️”

***

”Idag fick jag prova något helt fantastiskt hos Jill! Ansiktszonterapi! Det var himmelskt. Som en meditationsstund som gav både energi och inre välbefinnande! Jag är helt säker på att den här typen av behandling kommer att hjälpa mig från viss värk och dessutom ge mig den välbehövliga energi som jag vill ha! Tack Jill för en helt ljuvlig behandling. Kram”

***********************************************************

Jag är så gald, tacksam och stolt över allt jag har skapat upp och kan erbjuda andra för att ge sig själv en möjlighet till att må bättre och bli mer harmoniska i sina liv. Det är svårt att göra allt själv och kan jag bidra med en liten ”tårtbit” för att må bra – då är jag så glad för det!

Nu väntar nya utmaningar för mig. Jag håller som bäst på att renovera i mitt behandlingsrum hemma och vid påsk påbörjas flytten för att ta hem hela min verksamhet och utgå från Hällevik istället. 

Det ligger även andra planer som kommer läggas till nu under vår/sommar och höst 2020 och en presentation kommer så småningom när allt känns tillräckligt klart att presenteras. 

MOD är en muskel som behöver tränas!

Det är min uppfattning att modet behöver övas på, men enligt någon koll jag hörde om så behöver du bara ca 20 sekunders mod för att fatta ett beslut. Så gör som havet: VÅGA! 

Idag skiner solen och friska vindar blåser. Bort blåser det gamla trista och in virvlar nytt och fräscht! Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: