Upptäcksresa med Yerba Mate!

JILA 4 goodlife bloggar – Jill Lagerqvist

Nya vanor i höst

I våras började jag upptäcka det här med att dricka teer, men inte vilka som helst utan de med hög kvalité och mer ekologiska sorter. Jag blev helt enkelt själv säljare av underbara teer i min lilla webshop efter att ha fått uppleva så många goda och hälsosamma sorter. Det är stor skillnad på kvalité även när det kommer till te i lösvikt kan jag meddela!

I somras satt jag tillsammans med min samarbetspartner Janet och planerade för att vidga sortimentet och då bestämde vi oss för att även ta in rena Yerba Mate sorter i butiken. Som alltid när det är något nytt på gång så läser jag på och ja, jag blev positivt överraskad över både smak och hälsofördelar av just Yerba Mate! Drycken, som egentligen inte tillhör den vanliga ”familjen” te utan mer är en dryck som bryggs och dricks som te och även är mycket populär i Sydamerikanska länder har funnit sin plats här hemma i mitt personliga skafferi.

Fakta: Yerba Mate: En mycket populär drink i Latinamerika med ursprung i Brasilien. Yerba Mate tillhör inte den grödefamilj som te produceras från. Det har ett mycket högt koffeininnehåll (6,5%), mer än kaffe eller te med upp till 1,5%. Det innehåller också många vitaminer, albumin, magnesium, järn, natrium och många andra ingredienser som behövs för människokroppen. Det är känt som ett viktminskningshjälpmedel, vilket ökar kroppens förbränning. Det rensar också blodet från gifter, minskar stress och trötthet och försenar åldrandet.
Mate, yerba mate eller erva mate (Ilex paraguariensis) är en art i familjen järneksväxter och är vildväxande i subtropiska Sydamerika (Argentina, södra Paraguay, södra Uruguay och södra Brasilien.
Bladen innehåller koffein och har under mycket lång tid används för att framställa den stimulerande drycken mate. Bladen torkas och sönderdelas, med eller utan kvistdelar, till det som kallas yerba mate.

https://www.feelgoodbutiken.se/product-category/orter-teer/yerbamate

Ett bra komplement till en hälsohöjning

Hösten är den tid då vi ofta känner att det är dags att rensa kroppen efter sommarens fröjder. När du läser fakta om just Yerba Mate så kan du se att om du tycker om att dricka te eller har en önskan om att få lite hjälp på traven, så är denna dryck ett bra inslag.

Själv brukar jag tänka att jag ska börja med en eller två goda vanor i taget och det här känns som en bra början, att byta ut mitt kaffe ett par gånger om dagen och ersätta med en kopp Yera! I min webbutik har jag 4 olika sorter med rent Yerba Mate och sedan så ingår det bl.a i det populära Slimmingeffekt-teer som också finns i sortimentet. Blir du nyfiken så tycker jag att du ska kika in och botanisera i sortimentet. Kanske hittar du flera andra sorter med olika hälsoeffekter som kan vara bra för dig?

Yerba Mate naturellt eller med guarana, citrus… smaksak.
Yerba Mate smoked för en mer intensiv smak som påminner om kaffe

Visst är det lite spännande att testa nytt? Kanske är du ingen tedrickare alls? Kanske ska du ändå utmana dig och göra som latinofolket eller som jag? Börja ”Yerba”. Fler spännande nyheter väntar inom detta område!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: