Fördelar vs nackdelar med flytten

JILA 4 goodlife bloggar

Oj, friskt vågat!

Var en av flera åsikter när jag tidigt i våras gick ut med att jag skulle flytta hem min verksamhet. En del var nog väldigt övertygad om att nu går det bara nerför, medans mina trogna fina kunder sa: ”Jill, jag tycker om just dig och jag vill fortsätta gå hos dig. Har jag nu äntligen hittat dig, så slipper du mig inte så lätt” ❤ ja och andra fina saker. Det här är det jag tagit fasta på hela tiden! Det som fick mig att känna att i vilket fall så var det här rätt beslut för mig och min sinnesro. De flesta av mina stammisar såg det inte som någon nackdel med flytten utan nästan tvärtom. Mer privat och de som känner att de inte vill att alla andra ska veta, eller som är rödmosiga av behandling eller en fälld tår och kanske vill smyga iväg osedda, eller de som är extra infektionskänsliga – de har peppat mig och sagt att jag gjorde rätt.

Flera anledningar

Det handlade absolut inte om att jag inte trivdes med att va på salongen i stan, för en mer vänlig människa än Jenny är svår att finna i arbetssammanhang! Det handlade heller inte om den pandemi som bara kort efter uppsägningen av lokalen gick totalt bananas… utan helt enkelt om främst att ordna kring min sons framtid som jag inte hade en aning om hur det skulle bli med inför sommaren och hösten. Han är största anledningen till de flesta valen jag gjort i livet de senaste 20 åren ❤

Det handlade lite om att jag önskade ett rum med fönster och utsikt, om en liten väntrumsdel, en liten butiksdel att visa allt fint jag har i min lilla produkthörna (som just nu mest är en webbutik)… den önskan finns om jag i framtiden hittar en lämplig lokal till en rimlig hyra. För visst har även min verksamhet påverkats. Den bransch jag jobbar i, hälsobranschen, är en av de som i nästan tysthet drabbats. Det skrivs som vanligt bara om hur synd det är om de stora företagen och det är ju också där ekonomiska stödet satts in. För oss med enskild firma så har stöden uteblivit helt. Så visst är vi just nu en kämpande yrkeskår… Tills nästa steg så fortsätter jag drömma och önska!

Fördelarna med det som är nu

Nog om de anledningarna som får stå för nackdelar på olika sätt.

Fördelarna har varit så många! Jag fick njuta av en vår med mer frisk luft och kaffestunder utomhus på altanen, men Sune springandes fritt trädgården.

De mellanrum som infinner sig mellan bokningarna kunde ägnas åt att tvätta, fixa iordning här hemma, sköta småärenden, ringa viktiga samtal och all annan admin.

En vän som blivit permitterad hade mer tid att ta en fika. En granne som arbetade hemifrån kom förbi på sina fikaraster för gemensam kopp kaffe med snack vilket jag ofta saknar. Kollegor, fikastunder, gemenskap och glada skratt! Det fick jag nu fast i lite annan form 🙂

Nu i sommar har sonen varit hemma ganska mycket och vi har hunnit umgås, prata och sakta förbereda mentalt inför höstens stora utmaning. Det har varit superviktigt! ❤

Jag har kommit ut ännu mer i skogen på rundor med Sune hunden. Så härligt och alltså våren och sommaren i skogen är ju oslagbar!

Jag har också hunnit stanna upp och både tänka och känna efter. Vissa saker maler sakta inombords på mig och det får ta den tid det behöver. Tankar stöts och blöts fortfarande, medans små pusselbitar faller på plats efterhand. Saktat ner tempot mentalt helt enkelt. Värdefullt för mig.

En favoritbild som står för mycket mer än jag kan förklara. Fritt för egen tolkning…

Imorse vaknade jag saktare än vanligt. Sträckte på mig, tog tid på mig och jag kände hur stel och knasigt det är ställt med denna 50-åring… gjorde morgongympa innan frukosten några minuter så jag ändå kände att cirkulationen gick igång 🙂

Tog emot första kunden, gick ut med Sune i skogen, en granne kom förbi på lunchkaffe och nu sitter jag och väntar på nästa kund, som blivit en kär vän. Vi ska ta en kopp kaffe ihop innan hennes behandling. Det är guld värt och något jag uppskattar enormt mycket.

Just nu är det såhär saker och ting ska vara. Jag arbetar här där jag är, jag sköter om min webbutik, har kontakt med kunder, vänner, familj och stökar omkring. Runt nästa krök, där väntar helt säkert nya äventyr! Ha en fin dag ❤ Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: