Jag arbetar med friskvård

JILA 4 goodlife – Jill Lagerqvist

Friskvård med ambitionen att vi alla är friska

Vi ÄR inte vår eventuella sjukdom så länge vi inte själva definierar oss med den. Det är dock så att du ibland kan behöva lära dig att leva med en sjukdom, men i grunden tycker jag att alla borde få utgå ifrån sitt friska jag.

Jag tänker inte gå in på det här mer just nu då jag bara vill framföra några saker.

Till mig är du välkommen!

Jag har inte behövt att anpassa min verksamhet särskilt mycket mot tidigare för att det ska vara en trygg plats att komma till. Du kan läsa vad som gäller här om du valt att vaccinera dig: https://jila4goodlife.se/2021/07/22/viktig-info-infor-besok-hos-mig/

Det som är viktigt är att du är frisk när du kommer. Det är det enda viktiga! Här är alla välkomna som vill ta hand om sin hälsa och sitt välmående.

Jag har läst väldigt mycket under hela tiden pandemin har pågått och satt mig in i för och emot och har min egen uppfattning om hur jag vill ta hand om min personliga hälsa. Jag förutsätter att vi respekterar varandras val utan att vi behöver prata om valen alls faktiskt. Den enda viktiga är att du är är frisk när du kommer på en behandling.

Vid alla typer av infektioner så är det inte bra att ta emot en behandling då basiluskerna kan ta fart och sjukdomsförloppet förvärras. Sedan jag startade min verksamhet hösten 2013 har jag varit ytterst noga med detta och det har hänt mer än en gång att jag fått be kunden köra hem igen utan att få behandling då de haft olika symptom såsom småförkyld, halsont och allmänt hängiga. Stanna alltid hemma om du känner dig sjuk! Det är på det sättet vi undviker att smitta andra.

Nedan ser du vad som gäller hos mig och som varit samma sedan starten 2013. Det är inga konstigheter. Att arbeta med friskvård innebär att jag bidrar till att stötta och hjälpa dig till en god hälsa, en mjukare och smidigare kropp, ett friskt och sunt utseende och förhoppningen är att du ska må bra på både in och utsida! Välkommen som vanligt till mig ❤ /Jill – Hällevik/Blekinge ”Business as usual” ❤

Inför din behandling

Inför ditt besök hos mig vill jag be dig att tänka på att komma i rena kläder och att ni har duschat av hygieniska skäl. Jag har kunder som är infektionskänsliga och arbetar även mycket i ansiktet och är noga med hygienen.

Det är viktigt att meddela i god om du behöver avboka eller ändra din tid hos mig. Jag vill be dig respektera detta eftersom jag då har mölighet att ringa någon annan kund som kan behöva en behandling.

Tänk också på att om du uteblir eller avbokar sent innebär det löneavdrag för mig, så jag vill be dig att respektera min tid och inkomst. 

Vid sen avbokning utan giltigt skäl debiteras behandlingen via faktura.

KONTRAINDIKATIONER – Vad du bör tänka på inför en behandling!

Japansk lifting, Ansiktszon och Thermo & Aroma behandlingar – Zonterapi/Reflexologi

All behandling med dessa metoder syftar till att få kropp och själ i balans. Vare sig du har en över eller underproduktion eller annan pågående obalans i kroppen arbetar vi alltid mot att nå ett sk. normalläge.

Har du gjort någon typ av ingrepp i ansiktet behöver jag få veta detta innan behandling.

Om du har gjort behandlingar med Botox eller andra typer av fillers görs ej behandlingar förrän tidigast efter 4 veckor. Viktigt att meddela detta!

Viktigt att meddela omgående ifall du är gravid. Thermo terapi BAS utförs inte på gravida då mage ingår i denna behandling. För övriga behandlingar är det däremot stärkande och bra att efter v.13 få behandlingar då man kan jobba med bl.a hormonsystemet och fysiska kroppen för att stärka upp kroppen att på ett ännu bättre sätt klara av en graviditet.

Har du feber eller infektion i kroppen ska du avstå behandling.  

Tillstånd då det är olämpligt att få massage (kontraindikationer)

* Feber/infektioner

* Akut trauma mot kotpelaren

* Färska frakturer och mjukdelsskador ( Vid muskelbristning bör man vänta 48 tim innan massage)

* Cancer ( Vid alla former av cancer bör en läkare tillfrågas om det är lämpligt att få massage)

* Ryggkots inflammation

* Osteoporos (Uttalad benskörhet. Endast lättare massage är att rekommendera)

* Diskbråck (Med eller utan neurologiska symptom)

* Reumatisk sjukdom i halsryggraden

Annat att tänka på

Informera din massör om du har:

* Blödarsjuka (Endast lättare massage är att rekommendera)

* Graviditet ( De första 12 veckorna är det olämpligt att få massage eftersom risken för missfall är som störst då)

* Hjärt och Kärlsjukdomar

* Har du fibromyalgi eller annan form av värk så diskutera detta med din massör då massagegreppen anpassas efter din situation.

* Vid en massagebehandling sjunker blodtryck och blodsocker – informera din massör om du har diabetes eller lågt blodtryck.

Det är viktigt att ha en dialog med din massör och att du som kund berättar hur du vill ha det. En del vill ha hårdare massage och andra vill ha lättare. Har du smärta på vissa punkter/ områden som du vill få behandlade så är det bra för massören att få veta så att behandlingen kan anpassas utefter dina behov och önskemål. Allt för ditt bästa!

Spabehandlingar

Vid en del sjukdomar är det olämpligt att utföra vissa moment i en behandling. Därför är det viktigt att du informerar din terapeut om du har:

* Allergi / hudsjukdomar (psoriasis, rosacia)

* Viss acne som blommat upp och varar

* Cancer – i område hals och huvud ( Vid alla cancerformer bör en läkare rådfrågas om det är lämpligt att få spabehandling)

* Akuta inflammationer (feber, tand eller hals)

* Struma

* Hjärt och Kärlsjukdomar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: