Ambitioner och intentioner

JILA 4 goodlife – Jill Lagerqvist

Ambitionerna med mitt företag

Åren med mitt företag rullar på och jag är snart i hamn med hela 8 år! Det är smått otroligt då jag verkligen aldrig haft som dröm att driva eget för att det inte ens fanns med i tankarna att jag skulle klara av det. Det var inget för mig 🙂 Men nu står jag här som egen liten företagerska och känner en blandning av tacksamhet och glädje, men också med några mått av erfarenheter av den tuffa baksidan som just egen. Som i de flesta jobb finns det både för och nackdelar. Så länge fördelarna är så övervägande som de varit, så går min resa framåt i denna linje. Under åren har dock inriktningarna ändrats, justerats och saker har både lagts till och rensats bort. Tror det är nyttigt och välbehövligt att göra så. I grunden är jag en lite rastlös själ som behöver lära nytt, som behöver utmaningar och utveckling. Små och större projekt har därför passerat genom dessa år.

Ambitionerna har från start legat i att ha mina kunder i fokus. Ge min närvaro i stunden och ha ett personligt engagemang i kunden som är hos mig. I de allra flesta fall har det här varit mycket positivt. Jag följer mina kunder under en kortare eller längre tid och ibland ständigt återkommande under många år. Fina och värdefulla relationer har byggts upp under denna tiden och jag är evigt tacksam över det förtroende jag får att ge min del i ett större sammanhang för en bra hälsa och välmående. Av dessa anledningar har jag hela tiden känt att det är viktigt att fortsätta mitt arbete. Det finns vissa av mina kunder som har följt mig på de olika ställena jag har haft min verksamhet.

Under studietiden köpte jag en bänk för att börja utföra elevbehandlingar på hemmaplan. Det ingick i min utbildning till ansikstzonterapeut att ett visst antal behandlingar skulle göras och redovisas. Några kunder finns med från den tiden fortfarande! Sedan bar det av till Bromölla där jag startade mitt företag och hyrde in mig i ca 1,5 år, för att sedan hyra in mig på Lilla Turkos i Sölvesborg ca 1 år och sedan fann jag min fasta plats inne på Jennys Klipphörna i Sölvesborg där jag stannade länge ❤ Jag trivdes i lokalen, men började längta efter fönster och kika ut 🙂 när sedan sonen var färdig på gymnasiet och vi inte visste vad som skulle hända till hösten 2020 valde jag att ta hem min verksamhet och så på något sätt var cirkeln sluten. Nu har jag snart varit hemma i 1 år och fördelarna med att vara hemma har varit många och känts väldigt bra. Friheten att fixa fixet mellan kunderna är enklare, släppa ut vår hund i trädgården när det behövs, gå ut på altanen och ta en fikapaus när vädret tillåter, sköta om tvätten samtidigt som jag har kundbehandlingar… ja fördelarna är många! Men samtidigt så kryper ensamheten över mig mellan varven. Jag saknar kollegor! Jag är en social människa som tycker om att ha människor omkring mig, snacka en stund över en kopp kaffe och just de här bitarna är väldigt saknade. Men tiden är ju också sådan att många har det som jag och jobbar hemifrån och inget är sig likt någonstans. Så just nu tänker jag att det är som det ska 🙂 Tiden får utvisa vad som ska hända framöver…

Intentionerna

I min presentation på hemsidan skriver jag följande: När du besöker mig för en behandling så är mitt mål att du ska få en skön och avkopplande stund där du får tid att njuta i lugn och ro i en harmonisk miljö.

Det här är alltid min intention och min ambition. Du är välkommen till mig och jag tar hand om dig med det utbud jag erbjuder i min behandlingsmeny. Jag tar mig alltid tid för kunden när de kommer. De får (om de vill) landa en liten stund på min stol med ett brunt fårskinn och vi har ett samtal där du får tid att berätta lite om dig själv och jag får en bild av hur behandlingen kan läggas upp.

Jag är alltid ärlig och vill att vårt möte ska kännas tryggt och tillitsfullt. Vissa vill inte prata, bara komma och få sin vanliga massage och mjukas upp som de brukar komma för 🙂 då blir det så. En del behöver få bli lyssnade på och sedda en liten stund. Då blir det så i mån av tid.

Beroende på varför kunden har bokat sin behandling och vilken behandling som utförs så har jag utarbetat mitt eget upplägg. I en del fall blir det som att ett samarbete startas upp där vi har ett mål och så naturligtvis vägen dit. På vägen dit så kan olika delar vara av största vikt och där är jag en del i ett större sammanhang, men något alla bör tänka på är att man alltid har ett eget ansvar över sin hälsa och sitt välmående, då man lever med sig själv 24/7. Det kommer aldrig finnas någon terapeut som kan snabbfixa en med längre hållbara resultat. Det blir en resa i kroppskännedom, självinsikter och personlig utveckling. Så brukar jag sammanfatta det hela.

Det går alltså aldrig att slira in till mig i 190 knutar, slänga sig på behandlingsbänken och säga: FIX ME! och sen sladda ut i livets karusell igen tills nästa gång, utan självinsikt om sitt eget ansvar… för det kommer aldrig att bli bättre då ❤ Jodå du kan sladda in sådär, helst i början är det vanligt 🙂 men jag är noga med att berätta att effekterna lär inte bli beständiga om inte bromsen används ❤

Se det som en livsviktig investering i dig själv!

Att ta hand om sig själv, sin hälsa & välmående är en ständig resa. Jag hjälper dig med en del, ger dig förslag på verktyg för att hitta dina egna redskap och peppar dig under resans gång. Så länge den gemensamma resan pågår mellan oss finner du förhoppningsvis en skönare och mer hållbar livsstil, så att du sedan flyger fritt själv. Ibland behöver du komma tillbaka, ibland ser du nyttan av ett längre samarbete där du går regelbundet inom vissa tidsintervaller. Det valet kommer alltid vara ditt med fri vilja och ansvar ❤ Det jag önskar är alltid ditt bästa! Det jag också önskar av kunden är att de så småningom känner en tillfredsställelse, så som jag känner en tacksamhet över förtroendet av att få vara en del, och att kunden då förstår just detta ovan.

Mina behandlingar fungerar och är riktigt bra. För detta är jag stolt över och jag har valt med stor omsorg och har en trygghet i det. Men även om jag ibland skulle önska att jag hade en trollstav och kunde få ohälsan att försvinna med ett poff! så är inte jag den personen. Jag är själv ett av redskapen med min kunskap, men jag ingår i ett större sammanhang där tillit, respekt och en ödmjukhet inför den egna hälsan är superviktig ❤

Således ligger det en hög ambition och intention i att jag och kunden gör den här hälsoresan tillsammans, med siktet inställt på att må bra på både in och utsida

Hälsa & välmående i fokus – Mina rum ger dig ro harmoni fyllda med energi. // Vänlig hälsning Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: