Vad är viktigt i ditt liv?

JILA 4 goodlife – Jill Lagerqvist

Brukar du ta en stund att reflektera?

Jag gör det ibland och gör mitt bästa för att vara uppmärksam över mina känslor inför saker och ting. En del fnyser åt magkänslan och hävdar att det är bättre att lyssna till det sunda förnuftet och vara praktisk, kanske till och med viktigare att luta sig mot gamla välkända teorier och det jag brukar kalla automattankar eller automatlösningar – så som vi alltid gjort. Spela safe… eller våga ha tillit till att livet självt vill en väl? Det är frågan det 🙂

Om du gör som du alltid har gjort kommer du få samma resultat som du alltid har fått.

Min make brukar säga: ”Om du är ute i trafiken och ständigt krockar så behöver du komma till insikten att det kan vara du som kör jävligt illa och att alla andra kanske inte alltid är idioter.”

Det är också en slags insiktsfull reflektion. Att titta på sig själv och kanske ibland få syn på de mindre smickrande dragen man har… 😉 och först då kan du göra en förändring som kan vara riktigt bra för dig själv framför allt, men kanske också för omgivningen.

Alla förändringar känns!

Tillit

Ett litet ord de flesta använder för sällan eller kanske aldrig. För mig har ordet och dess betydelse fått ta mer och mer plats och jag har tagit det till mig på ett sätt som gör att ett lugn kommer med som känsla till ordet. Ord och känsla. Vi laddar olika ord med olika känslor helt enkelt.

Ett annat ord jag tänkt till kring är MOD som för mig är ett starkt och positivt ord. Ett ord laddat med kraft och beslutsamhet, om att stå stadig i den jag är och våga vara modig nog att möta livets innehåll som jag är, med mina värderingar och även om marken gungar under fötterna ibland så vågar jag vara mig själv.

Just nu har jag stor tillit till att livet vill mig väl och att det är precis som det ska vara. Ett lugn har spridit sig inombords och som jag helt enkelt inte kan förklara riktigt. Förut hade saker och ting känts panikartat om jag tittat utifrån på situationen, men nu… är allting lugnt. För ofta är det inte som det ser ut att vara, utan ofta är det som det behöver vara för att… och när jag förstår det, då blir jag varm inombords. Men för en utomstående som inte reflekterat, som inte vågar släppa automattankar, så är mina rader här röriga och oförståbara. Men även det är helt ok för mig. Vi är ute på våra egna resor och min behöver inte vara förnuftig och praktisk för någon annan utomstående. Mitt liv är ett spännande äventyr ibland, ibland är det stiltje på de 7 haven och ibland stormar det och det är detta som är livet för mig ❤ Jag är numera modig och vågar känna tillit.

Vad vill jag med dessa rader?

Sedan ett tag tillbaka har jag fått till mig att en del tycker att jag är modig i vissa avseenden. Kanske vill jag inspirera och försöka nå ut med att det är viktigt att göra reflektioner, att ställa sig frågor om vem man vill vara, vad man själv tycker och känner, att kanske ta ett beslut att inte låta sig påverkas av andra utan faktiskt gå på sin egen känsla över vad som känns rätt på riktigt och inte bara följa med strömmen precis som alla andra gör. Kanske är det dags att våga vara dig själv? Du kommer bli förvånad över vad det gör med dig själv ❤ Kanske är det dags att våga respektera dig själv och inte längre känna att det viktigaste är att ”pleasa” alla andra, att få en massa likes och ryggdunk utan bara vara dig själv? Jag vet inte… men det kan va precis nu som är rätt tid även för dig ❤

Kanske kan det till och med vara dags att göra slut med vissa människor i ditt liv, som man har kvar som gammalt och som behandlar dig som de alltid har gjort och du har tillåtit det för att det är den roll du fick en gång för länge sedan… men vi förändras och plötsligt en dag kanske det kommer till dig vad det är som skaver?

Tillit & Mod!

Kram från mig/Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: