Dags för en själslig detox

JILA 4 goodlife – Jill Lagerqvist

Själen pockar på uppmärksamhet

Orden till rubriken kom farandes i huvudet med en väldans fart. Numera är jag extra uppmärksam på de här budskapen och känner inombords att ja, det börjar bli dags för att rensa. I vanliga fall brukar jag förbereda för en fysisk utrensning som brukar ta fart i mitten/slutet av augusti. Men nu… vill själen få säga sitt och ta plats i framsätet. Så den här gången blir det att börja med själslig detox innan någon fysisk. Vissa kanske passar på att göra både och samtidigt, men jag känner extra starkt att fokus ska ligga på att börja inifrån. En del kommer ge omedelbara fysiska känslor eftersom kropp och själ är sammankopplade och är samma ❤ men även om det är samma så kan jag ändå börja i en del av ”samma” och låta det naturligt sprida sig och ge ringar på vattnet i min fysiska kropp.

När det blir tystare hör jag bättre

Det surrar överallt. Hjärnan är trött trots semester och kanske är det så för att jag medvetet inte släppt fullt ut. Kanske hade jag behövt sova ostört, helt för mig själv utan några som helst ”måsten” runt omkring mig? Men hur många har den möjligheten? De som har den tänker nog inte ens på det för det är nog mer naturligt där 🙂 Men lek med tanken på några helt kravlösa dygn bara med dig själv… Kanske ett mål för mig nu i höst? Varför inte? 😉

När jag går in i min bubbla och stänger av det yttre bruset, slappnar av och låter allt som stör flyta iväg… då hör jag mig själv bättre. Det är sant! Men det som blivit tydligt är att det också kommer upp en del mindre behagliga känslor och tankar som får mig att vilja värja mig. Så vad betyder det då? Varför vill min hjärna älta en massa gammalt, varför drömmer jag märkliga drömmar och betyder de något överhuvud taget?

Såhär tänker jag om de där gamla jobbiga minnesbilderna som vräker upp ur mitt inre. De vill komma upp till ytan för att på något sätt behandlas och släppas iväg. Min hjärna kräver en utrensning nu! Den vill få bort gammalt skräp och istället ge mer utrymme för sköna grejjer och känslor som får fylla upp mig och göra mig ännu mer harmonisk, lycklig och lugn! Ibland när de där minnena, de man är mindre stolt över, de man tvingades uppleva eller vad som nu gör de jobbiga, väller upp så kan jag komma på mig själv med att göra grimaser och liksom vrida mig i obehag och smärta. Väck! Försvinn! Jag vill inte! Såna känslor kommer upp. Kanske behöver jag ta mig igenom dem en efter en? Låta de komma upp till ytan, granska dem, nollställa dem och låta de sväva bort ifrån mig som om jag satte dem på moln och lät dem sväva iväg bort ifrån mig för att lösas upp i universum… Jag har gjort en del övningar på det här och vet att det fungerar bra. Fast ibland fuskas det och då har jag inte släppt iväg detaljerna vilket gör att det inte varit riktigt färdigt.

Från ”dumt flum” till konkret handling

De flesta kommer ju inte läsa mina rader och en del som läser skulle nog anse att det här är flum och genast scrolla vidare… det är helt ok. Vi är på olika plattformar och så kommer det alltid att vara 🙂

Men för mig är det här något som fungerar och jag är beredd att ta mig an det här nu i augusti. Men det kommer inte blir förrän i slutet när min son har börjat skolan igen. För när det här ska ske behöver jag vara i min egen bubbla mellan varven utan att behöva ha mammarollen för nära mig i stunden.

Veckorna innan start kommer jag att dra upp en del riktlinjer och en tanke finns på att det kanske är någon mer som skulle vilja hänga på? Jag är inte alls klar över detaljer och innehåll ännu, men känner du att det här är något som tilltalar dig och inte känns flummigt så skicka en intresseanmälan till mig via min mejl: info@jila4goodlife.se och lägg till själslig detox i ämnesraden. Då kommer du läggas till i en lista över de jag tar kontakt med ett erbjudande om att hänga på ❤

En själslig reset… ❤ Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: