”Var trygg med dig själv Jill”

JILA 4 goodlife – Jill Lagerqvist

I början av min nya ”yrkeskarriär”

Jag har nu haft mitt företag sedan september 2013. Det var aldrig min mening att starta eget företag och säga upp en ja, vi får väl kalla det ”en trygg” anställning på ett stabilt företag… inte många får en sådan chans jag fick till ett jobb som låg över genomsnittslönerna och absolut inte utan mer utbildning än jag hade… det handlade om att komma in i rätt tid, bra tajming och sen göra bra ifrån sig. Jag fick visa vad jag gick för och gjorde det så pass bra att de ville ha kvar mig. Jag var anställd där i 12 år och jag hade ganska mycket eget ansvar och kundansvar för en de största enskilda kunderna. Men ja… allt det är är historia nu 🙂

För ganska så exakt 8 år sen sa jag upp den där tjänsten. Modigt? japp! En chansning? Hell ya! 🙂 Ångrat mig? Nej, men emellanåt saknat vissa av mina kollegor massvis! För de är nackdelen med att bli egen i en helt ny bransch.

Men jag kom i kontakt med flera kloka personer när jag startade eget och jag bär med mig en hel del av deras råd än idag. Ibland för att stärka mig, ibland som påminnelser över att fortsätta med det jag från början beslutade mig för.

  • ”Jill, ett gott råd är att alltid fortsätta vara den du är och känna dig absolut trygg med det. Du duger som du är och du har en tro på det du gör och en ambition med det. Står fast vid det.”
  • ”Tänk aldrig att du har konkurrenter inom din bransch, utan enbart kollegor i samma hälsobransch och med samma ambition, men ni har olika utbud som syftar till samma mål/resultat – att hjälpa era kunder/klienter till ett bättre mående och hälsa.”
  • ”De som är menade att komma till dig för behandlingar mm, de kommer hitta dig och vara trygga med just dig. Du är duktig och ambitiös och brinner för det du gör och det märks. Punkt!”
  • ”Du kommer aldrig att kunna hjälpa alla! Det kommer alltid finnas de som söker annat än ditt utbud, det som passar dem bäst. När du känner av det, så lotsa dem vidare och rekommendera någon annan som du tror kan hjälpa dem vidare.”
  • ”Lova att jobba på att respektera dig själv och inte låta andra utnyttja din godhet. Det är ibland en fin balans, men en kund behöver också respektera ditt värde, din tid och din inkomst. Gör de inte det och du är för snäll hela tiden så kommer ditt företag inte att överleva och då kan du inte fortsätta hjälpa alla de som verkligen uppskattar och mår bra av just dig och dina behandlingar.”

Jag har lagt till lite själv, jag har tagit åt mig och har särskilt behövt att jobba på den där ”för snälla Jill” som ibland ser mellan fingrarna för mycket ❤ men det är lite sådan jag är. Hade jag kunnat, skulle jag ge bort behandlingar till de som inte har råd. Men även jag behöver bidra i min egen familj ❤ Jag övar vidare… 😉

Ibland tappar jag fart

Ibland tappar jag lite fart. De veckor när jag har mindre bokningar och många är sjuka och helt ärligt, jag blir helt eller delvis utan inkomst. Januari har pendlat olika från år till år. Ibland har jag varit så fullbokad så jag haft minst 5 veckors väntetid på ny bokning, eller som just nu när det gapar tomt för att mina kunder fått avboka pga sjukdomar eller så jäkligt som dyra elräkningar :/ Vad gör man när pengarna inte räcker till? Jo, man spar in på sådant som inte är helt nödvändigt och som kvinna skippar man såklart en skön och hälsosam egen tid och lägger det på barnens alla återkommande behov och särskilt nu ❤ jag förstår er! Jag hade fått göra det samma! Så kära kunder, jag förstår er och är fullt mänsklig! Bara det att jag i de stunderna ibland tänker att jag kanske bara ska strunta i det här nu och göra något annat, bli anställd och därmed slippa pendla mellan noll inkomst till i alla fall så jag överlever hahaha 😀 ❤

Men så kommer de där små fina meddelandena till mig…

Hej Jill! Jag måste bara få berätta! Efter att jag var hos dig på behandlingen så sov jag lite oroligt, många drömmar och oro, saker kom upp till ytan och konstiga dunkningar i huvudet. Men någonstans sedan i vaket tillstånd så kommer livslusten tillbaka! ❤ Idag har jag tänt rökelser och tycker att livet är ok! Det måste vara din behandling. Tack för att du finns i mitt liv ❤ ”

– En kvinna i sina bästa år som gått igenom svåra tider och bär på sorg och saknad.

Jag har bett om hennes tillåtelse att få skriva och skriva om lite för att dela med mig här. Jag fick det här meddelandet nu i veckan och jag tror nog att alla som läser det förstår hur rörd och glad jag blev! Det är helt magiskt att då sådant här fint till sig. Jag får liknande meddelande lite då och då och det är just det här, det som jag brinner för och som jag verkligen önskar så att mina fina kunder ska få känna ❤ Då har jag vunnit högsta vinsten och det gör att jag orkar lite till och lite till…

Be och du ska få

Det är ganska precis ett år sedan en av mina kloka, fina kunder frågade mig om hur det gick nu med allt som är. Det var ganska tufft förra januari också och ingen kunde ana då att det skulle fortgå ett år till och hur länge till vi ska vara i detta läget? Det vet vi inte ❤

Hon sa oroligt till mig att jag inte skulle vara rädd för att be alla mina kunder om hjälp då, för ett år sedan. Det tog emot alldeles galet mycket. Inte skulle väl jag? Men hon sa, att nu när hon hade hittat mig så kände hon att hon var så glad och nöjd, att jag hade hjälpt henne med mycket, att hon inte längre hade samma spänningshuvudvärk och en massa annat. Du får helt enkelt inte försvinna Jill, nu när jag har hittat dig och jag har gått hos dig så länge nu. Jag var så ledsen när du var sjuk och jag inte kunde gå hos dig, men så glad när du blev frisk och kunder fortsätta. Kämpa Jill! Våga! Så tillslut tog jag mod och alltså, jag var inte beredd på all omtanke och respons då. Det minnet kommer jag bära med mig framåt så länge jag har förmåga att minnas 😉 När man minst anar, så får man något till sig som kan betyda allt där och då. Så mitt råd till alla måste vara det, att våga be om hjälp och sträcka ut en hand till någon som kan behöva det ❤ Jag har gjort det själv så många gånger och jag har fått så mycket tillbaka ❤

Mitt mission

Jag är en överlevare. Jag hittar nya vägar och ja, även denna gång ska jag göra så och det ska komma gott ur det ❤

Jag har lite nya idéer som kommer till mig nu. Jag har vänner som är inne på samma spår som mig, men än så länge är det på ”spånar” nivå. Men jag kommer presentera det framöver och jag blir helt lycklig när jag tänker på det! ❤ Så hold on!

Går dit hjärtat leder mig

Jag har full tillit till att allt kommer ordna sig på bästa sätt och så som det är menat. Jag har lärt mig av mina levnadsår att följa mitt hjärta, även om det ibland kan ta mig ut på omvägar och ibland kräva tålamod att vänta in livet… ❤ inte alltid är min väg rak eller går att förstå för andra, men det gör inget.

Avslutar med att åter igen dela ”min” sång som jag spelar nästan varje dag. Den ger mig rätt energi, mod och styrka. Tack från djupet av mitt hjärta alla fina kunder för era hejarop, er omtanke och fina ord till mig om mig ❤ Utan er fortsätter inte JILA 4 goodlife… ❤ Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: