Me-time

JILA 4 goodlife – Jill Lagerqvist

Hur mycket är hälsa värt?

Det finns säkert en massa olika svar på samma fråga! Allra viktigast är att ställa den till sig själv och känna in i hjärtat.

Vad är hälsa för dig? Känns det viktigt eller inte?

Hälsa behöver inte vara förknippat med en massa ekonomiska utgifter. Mycket är helt gratis som ger mervärde för att må bra och bevara/underhålla sitt friska jag.

Förr eller senare kommer vi alla att få känna på hur vi mår och känner oss när hälsan sviktar. Det kan vara tillfälligt eller en lång process och ibland blir det till stora bekymmer. Först då kommer många av oss att ställa oss frågan och värdera vad som är värt något på riktigt och inte. Det är ganska mänskligt och väldigt vanligt. Vissa saker vill vi ta för givet och när vi är yngre känns det långt bort med ohälsa. Ohälsa förknippas nog av många med fysiska besvär och dessa är mer visuellt synliga dessutom. Ett dåligt knä kan kräva kryckor och knäskydd mm. Du börjar halta och få en svajig gång och detta syns och uppmärksammas.

Men allt med det inre ohälsan, det mentala/psykiska måendet som inte syns, men finns ändå. Det är mer svårt att uppmärksamma och ofta går det långt i denna process innan det syns på utsidan. Men vi kan se i ögonen att någon är ”fel”, men den som inte mår så bra tittar mer flyktigt på sin omgivning och låter inte blickar mötas så ofta. Ögonen är själens spegel.

Ändå så hänger allt med oss ihop. Ibland vet man inte vad som började först. Var det ägget eller hönan? Spelar det någon roll? Vad blir viktigt och vad blir mindre viktigt?

Jag vågar påstå att det mesta av våra fysiska besvär ofta grundar sig i långtgående inre processer där själen varit inblandad och på något vis ”sårats” via trauma eller andra händelser som skaver på själen – vårt mentala/psykiska mående. Gamla minnen och händelser som gror inombords tills de inte får plats och behöver utvecklas till fysiska åkommor för att till slut tas om hand. Följer du den ”röda tråden” hamnar du ofta i att orsaken ligger djupt inombords i din själs gömmor ❤️

Nu kommer en tid för egenvård

Me-time… ja, så är det. Jag har funderat på hur jag skulle kommunicera ut det här. Jag är egen företagare, jag jobbar med hälsa som gör skillnad på både in och utsida. Goa behandlingar och gott snack förgyller mina dagar och gör att jag tycker att jag lever ett rikt liv och är priviligierad som får lov att möta er, mina kära kunder!

Det ska jag fortsätta göra, men ett tag framöver kommer mina dagar och tider vara lite färre. Vecka 47 ska jag påbörja en kurs för att ta hand om mig själv. 2 dagar i veckan där även en del egenvård och eget arbete kommer ingå som en process.

Jag är stark! Men jag är samtidigt svag just nu.

Jag har så många talanger och egenskaper som gör mig till den jag är. Men jag har fått ont i min kropp på ett sätt som jag behöver ta hand om.

Vi väljer sällan vårt eget tidiga bagage, men vi har alla förmånen att välja själv i vuxen ålder.

Jag har gjort många bra val, men även en del mindre bra val genom åren.

Jag är inte mer än en människa med både bra och dåligt, fel och brister, styrkor och talanger.

Tanken är att jag ska ta hand om mig själv, för att ta tillbaka mina super-power-krafter!

Förra veckan gjorde jag tillsammans med en underbar fotograf, Mathilda Lindqvist, en härlig fotosession nere vid favoritstranden Vassabacken och även i vår lilla skog. Där låg ”hon” som en påminnelse, som ett tecken, att nu ska jag läka och locka fram mina egen superkrafter igen! Coolt va?

Dags att vända blad

Igår skrev jag lite om mina tankar kring allt i min andra blogg. Vill ni kika in där och läsa mer så klicka HÄR!

Jag har redan allt jag behöver, men allt är inte inom räckhåll än. Tålamod

Okänd

Jag kommer som jag skriver ha lite färre tider att boka på nu ett tag framöver.

Måndagar & onsdagar tidsbokning mellan 10-18 / Jämna veckor fredagar 9-11.30, ojämna fredagar 10-16.

Jag hoppas att ni kommer boka in tid hos mig och fortsätta vara med mig❤️Jag behöver få ta hand om er och fortsätta med mitt drömyrke och glädjas åt våra möten! Förhoppningsvis kan min rygg läka på ett bra sätt, mina lipo/lymfödem lindras till en acceptabel nivå så jag slipper den intensiva smärtan. Jag tror att med varma bad, vattengympa, chi-ball, medi-yoga, mindfullness, sjukgymnastik och känslan av att vara självsnäll och ge mig själv ”Me-time” så hittar jag tillbaka till en fysiskt stark Jill igen!

Alla kan komma in i faser där vi inte är på topp. Det hade varit så dumt att försöka smyga med det här för min del. Det är inte sådan jag är! Jag vet att ni som bokar tid hos mig kommer för att ni tycker om just mina behandlingar som ges med största omtanke, respekt och lyhördhet. Jag hoppas nu få möta samma för egen del, men så tänker jag att det alltid börjar med mig själv och så har jag tillit att allt kommer få den bästa lösningen som är menat för just mig ❤️💃😘

TACK FÖR ER ALLA KUNDER! Kramar från Jill – den mänskliga terapeuten med det varma hjärtat som slår lite extraslag just nu inför att posta det här inlägget.

Ett svar till “Me-time”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: