En viktig tid att påminna mig själv om mina val

JILA 4 goodlife – Jill Lagerqvist

Vad ger mig styrka och möjlighet att följa mitt hjärta nu?

Det strömmar vacker musik genom hela vårt hus. Lugn, ro och harmoni. En förväntan på en magisk dag här hemma som är i antågande.

3 starka och modiga kvinnor möts här hemma idag. För att vi så väl behöver det och jag ser fram emot vad vi kommer föra med denna dag. ❤

Hur ska man orka? Känns som en fråga både jag själv och många med mig ställer oss…

Jag tog en liten rundvandring här hemma nu på morgonen i väntan på den ena starka, vackra människan som kommer snart. De skulle bara fixa med medicin till hennes gamla svärfar först. Gåvan och möjligheten att hjälpa, den är magisk och fin om vi bara stannar upp och ger oss tid att tänka på det ❤

Viktiga små detaljer som alla bär på sina betydelser för mig

Vi har dem alla hemma, runt omkring oss men kanske stannar vi sällan upp och verkligen känner dess betydelse? För vardagen rullar så fort, så fort…

Här på väggen i mitt behandlingsrum finns massor av styrka, mer än vad som anas.
 • Ett utvikt vykort från en underbar vän och människa som jag fann en fin vänskap tillsammans med under vår utbildning på Valjeviken när vi gick Friskvård med fokus massage, spa & hälsa. Värdefull vänskap som hela tiden växer sig starkare ❤ När jag var sjuk vintern 2018/2019 fanns hon hos mig och gav mig styrka, hjälpte mig återhämta mig. Jag kikar och läser hennes rader de dagar jag behöver det ❤
 • En påfågelfjäder från en fin person som jag hade förmånen att coacha under några år. Påminner mig om min egen kapacitet och framgångar jag nådde. Tacksam ❤
 • Ett vykort som följde med en bok jag köpte om starka kvinnor som för skillnad. Där ligger en mega stor kvinnokraft som pulserar ut från detta vykort ❤
 • Ett hjärta med texten ”Hope” från en fin och just nu saknad kund. Hon gav mig ett hjärta av hopp när jag som mest behövde det. Kommer alltid minnas den dagen ❤
 • Drömfångaren som jag brukar tänka fångar upp det som behöver fångas upp ❤
 • Ett vackert smycke med en pärla som ger budskap om att jag är en ”pärla” jag också ❤
Caroline Rosmark har skapat denna kalender för 2020med starka kvinnor.

Ett hjärta för varje dag som går i tacksamhet. För varje dag har något att hänga upp dagen på av tacksamhet, även de dagar som känns tuffa ❤ Jag har beställt en ny kalender för 2021 av Caroline Rosmark. Kalendern symboliserar kvinnokraft och vikten av att ge andra kvinnor av denna kraft är superviktig för mig!

Min behandlingsbänk

På denna bänk ligger just nu min älskade son. Min fina vän Ewa ger honom healing just nu. Tid för att släppa på oro, fylla på med lugn och trygghet i allt som pågår, som är svårt att hantera ❤ Så tacksam för att hon hjälper min son med det mamman inte själv kan ge ❤ även om jag ger så mycket annat viktigt ❤

Jag har haft några olika ställen där jag har tagit emot mina kunder. När jag flyttade hem allt i april detta året så sa mina kunder att här har jag skapat ett rum fyllt med goa energier och de kände sig som hemma ❤ Det viktigaste för mig som terapeut är att vi har en känsla av tillit emellan oss och även om jag så gör behandlingen på en plats som inte är optimal så är känslan den allra viktigaste. Känslan av omhändertagande, närvaro och omtanke ❤ Den är viktigast att förmedla ❤

Mitt lilla ”altare” här hemma. Jag tänder en rökelse jag fått som gåva av en vän.
 • Jag njuter av den vackra tavlan min svägerska har målat.
 • Jag har mina fina stenar – kristallerna från en mässa jag var på. Varje sten har sin egen kraft.
 • En vacker glaskaraff jag ”räddade” från att hamna på loppis när vänner tömde ett föräldrahem och så många minnen sköljde över dem.
 • Eteriska oljorna som också de har olika egenskaper att jobba med.
 • En elefant som står för visdom, klokskap, sinnesnärvaro och styrka.
 • Minst en Buddha i varje hörn är mitt motto! Jag har inte räknat hur många jag har har där inne i behandlingsrummet, men det är många 🙂
Hjärta i hjärta

Från den andra starka kvinnan som är på ingång idag, fick jag guldhjärtat med Buddha i. Den köpte hon till mig på sin resa till ett magiskt tempel i Thailand. Fin gåva och glad mottagare ❤ ”Den ska du ha här inne Jill, den ger dig kraft”.

Kvalitetssäkrad för kundens skull och för egen skull är viktig för mig!

Jag minns när jag ansökte om medlemskap och tecknade försäkring hos Kroppsterapeuternas yrkesförbund. Hur viktigt det kändes för mig att ge den tryggheten till både kunden och mig. Senare har jag förstått att som vanlig människa så vet man sällan hur terapeuten man går till har det med utbildningar, försäkringar osv. Det ska man inte behöva tänka på, men för mig står det för en trygghet i vilket fall ❤ Går in på mitt 8:e år nu…

Det är en viktig tid nu

För oss som arbetar med människor så är det ofta ett särskilt ”kall”. Hur vi än jobbar med det. För oss som har valt vägen som egen företagare så möter vi nu enorma utmaningar. På flera olika sätt. Det gäller både ekonomiska med avbokningar och tappade kontraktjobb där räkningar och annat fortfarande behöver betalas och mat på borden till vår familj mm och även att vi behöver jobba i det tysta med alla våra kunskaper vi besitter som är utanför den traditionella vården. Där vi ibland går olika vägar för att nå samma mål.

Det finns en urkraft som blommar upp, som inte kan stillas nu, som inte låter sig stillas och som behövs. Att hålla sig kvar i ljuset och kärleken. Så idag möts vi några stycken för att samla ihop oss. Låta vår tillfälliga orkeslöshet bytas ut mot ny kraft för att orka ge mer förutsättningslöst i den tid vi nu är i. Det låter djupt och det är det också. Men vi gör det ändå, för vi har satt rädslan åt sidan då vi ser att just detta är det som förlamar hela världen just nu. Vi är många som jobbar just såhär, mer än ni kan ana och vi gör det för er ❤

Love & light! Namaste Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: