Magiskt liv är bästa ”medicinen” tycker jag

JILA 4 goodlife – Jill Lagerqvist

Öppna upp för ett bättre mående

Väldigt ofta när jag är ute på morgonpromenader med vår hund så får jag den där uppfyllande känslan. En känsla som betyder så mycket för mig och idag kom det till mig att jag borde skriva lite om det här i min blogg. För det här är något jag mer än gärna delar med mig av till alla som vill komma åt den känslan jag nu ska ge mig på att skriva om.

För mig så finns en längtan att få känna mer harmoni, mer lycka och själslig tillfredställelse som en röd tråd genom livet. Fast ibland kan det ju va lättare sagt än gjort/genomfört. Mest en massa snack utan verklig koppling kan man kanske uttrycka det… för i ganska många år nu så har jag sakta och stegvis omprogrammerat mig själv och suddat ut gamla sk. automattankar och det har inte varit lätt ska jag erkänna. Det har fått ta sin tid, men målet har varit klart sedan länge. Jag har studerat attraktionslagen och flera olika utövare av denna, summerat och tagit till mig det som känts rätt för mig. Det finns några gemensamma faktorer som är mina mål.

  • Det första och främsta målet är att leva med känslan av att jag känner mig genuint och äkta lycklig. Inte något jag bara slänger mig med, utan känner inombords i hjärtat och som gör att magkänslan känns lugn och tillfreds, men också spännande och pirrigt. ÄKTA LYCKOKÄNSLOR! Med det menas inte att man ska studsa runt och bara va lycklig och aldrig känna sig ledsen, sorgsen, arg eller irriterad. Alla känslor får ta sin plats mellan varven, men min grundinställning är att leva lycklig. Det kan innebära att man känner motstånd, blir skamsen för inte ska väl jag eller vem är jag att ge mig rätten att va lycklig… som att det ligger något ”fult” över att känna sig lycklig… En viktig bit att jobba sig igenom det motståndet och titta på varför sådana tankar poppar upp inom en. Så att låta lyckan bo inombords är väldigt skönt och jag vill tro att jag är en bra bit på vägen även om jag också förstår att det är något jag behöver sköta om och vara noga med att det får ta den platsen som behövs. Sätten att finna denna lyckan på är högst individuell, men jag brukar ha en måttstock som jag också pratar med mina kunder om ibland:

”Känns det lätt så är det rätt. Gör mer av det som får dig att må bra och som du tycker är roligt.” På så sätt fyller du på din egen lyckobägare vilket i sin tur gör att de där surdegarna du har, som vi alla har, faktiskt kan kännas lättare att beta av.

  • En annan viktig del är att känna kärlek för sig själv. En del säger att du måste älska dig själv först innan du kan låta någon annan älska dig eller att förmågan att älska någon annan inte är äkta… Det där låter jag vara helt osagt från min sida. Jag känner inom mig att det där lätt blir en klyscha som får folk att fastna och inte komma vidare på något sätt… Men grejen med att bjuda in sig själv i kärlekskänslor, att vårda och ömma för sin egen person är stort och fint. Att se på sig själv med kärlek, med ömhet och stor respekt för sin egen person. Att få känna sig glad, stolt och fin för den man är. Självklart, säger jag nu med viss tvekan, så kan modet växa i att släppa fram kärleken till sig själv om man får leva i kärlek från andra omkring sig! Om du får lov att känna dig älskad för din egen person så kan du kanske lite lättare tillåta dig att bjuda in dig själv i dessa känslor. Är du uppväxt där inte kärleken bodde, där du fick utstå ett kallt förhållande mellan dina föräldrar, där du aldrig fick kramar och kärlek från din mamma och pappa, där kanske ena föräldern inte fanns med alls undra uppväxten, där gap och skrik bodde innanför väggarna. I sådana hem trycks kärleken bort och det ger ärr i själen, men som jag tidigare skrivit i något inlägg i min andra blogg så kan ”Trasig bli hel igen”. Det är min fasta övertygelse, även om vägen till att älska både sig själv och våga släppa igenom och fram den för andra kan vara både svår och smärtsam. Det går ❤ Ofta kan det faktiskt handla om att förlåta sig själv. Kanske för att man varit för hård emot sig själv? Det kan vara så att man behöver titta på sig själv med snälla ögon och låta gammalt förmultna och faktiskt bli en slags näring till en spirande känsla inom sig. Rik på erfarenheter, slipad och framtagen ur ett rått hårt material, där de mjuka linjerna tar form efter att ha slipats i många år.

Även inom detta område har jag något som jag brukar anse vara viktigt och som jag ofta upprepar till både mig själv och andra: ”Omge dig med stöttare (sådana som accepterar och tycker om dig så som du är utan att du behöver ändra dig eller göra dig till. Sådana som har en balans och både ger och kan ta emot ömsesidigt mellan varandra utan att hålla koll på vems tur det är, som bara är genuint äkta och vill vara din vän på riktigt för att ni tycker om varandra) och undvik sk nedgörare (de som suger energi ur dig, som aldrig ger utan bara tar och vill ha dina tjänster utan ett tack, som inte frågar hur du mår eller har det, som är självupptagna och öppet faktiskt visar att du bara duger när inget roligare kom i vägen, som sviker, avbokar, glömmer… ja listan kan göras lång och du vet nog vad jag menar här…)

Ju mer magi du kan KÄNNA inom dig

desto bättre säger jag rakt av! Därför att det är förmågan att tillåta sig att känna känslorna som är avgörande. Inte att du bara säger och rabblar dem som mantra. Först när du känner känslan av det du önskar, vill ha och har som mål – det är då magin kommer in i ditt liv. Alltså, vibrationerna (vibbarna) avgör.

Föreställ dig några exempel för att förstå vad jag menar med vibbar.

En bra vibb: Du är på Jägersro travbana och hästen du tippat på går först över mållinjen och du har vunnit x antal pengar. Snacka om lycka! Kan du känna känslan, glädjen och lyckan?!!!!! De där magiska vibbarna som bara dunkar i öronen, hjärtat slår dubbelslag! WOW! (här kan du ändra till ditt favoritlag om vinner allsvenskan eller något annat betydelsefullt såklart) DEN känslan är magisk!

En mindre bra vibb: Kan sedan vara att du mitt i ditt lyckorus hör det spraka till i högtalaren som meddelar att tyvärr blev vinnaren i loppet diskad på grund av galoppsteg över mållinjen. Där kommer också en känsla som ger en vibb, dock inte alls lika skön och ev börjar det snurra och du mår illa.

Men summa summarum så är en sak klar: ”Det är helt ok att vara glad och förväntansfull i förväg/förskott för saker som komma ska. Den enda som händer är att du kanske i efterhand inser att du var glad i onödan” 😀

Ju mer du kan få känslan av de sköna vibbarna av ex.vis förväntan, glädje, lycka desto skönare blir livet. När vi vågar tro på att livet vill oss väl, när vi är förväntansfulla utan att försöka lista hur vad och hur saker ska ske, utan bara vilar i tryggheten på att det är good vibes som flödar in i ens liv.

Övning & påminnelser

Det finns massor av tips på det här. En del mer tidskrävande än andra. Vilket kan göra det rörigt och kännas mycket vilket leder till att man struntar i det. Ju mer avancerade ritualer desto fortare tappar man intresset tycker jag. I det enkla bor det vackra, är verkligen ett bra uttryck som kan appliceras på mycket i livet.

Jag har mött människor som gör så fina och avancerade ritualer kring saker, som är genuint äkta och engagerade. Det finns en storhet i allt det, men för den som är ny på det här med att vända sin kraft och känsla i en skönare riktning så skulle jag bara ge ett råd: ”Keep it simple” i alla lägen. För återigen, det är känslan av… som är viktig. Den känslan kan du få om du lutar dig tillbaka i soffan, eller lägger dig i solstolen eller var tusan som och bara flyter iväg, kanske lyssnandes på skön och vacker musik. Just musik är något som funkar jättebra på mig. Vackra finstämda låtar med fin text och en sensuell röst som sjunger med just känslan. Det går in i mig och får mig att börja släppa fram känslorna, hitta vibbarna och släppa tankarna som kanske oroar eller stör. En del skapar något kreativt, en del dammsuger och flyter iväg i tankarna, en del rensar ogräs. Känslan – den är viktigare än ritualen och förberedelsen.

Men kanske är det faktiskt bra att lägga in en medveten stund varje dag tills det faller sig mer naturligt att bjuda in vibbarna. En bra grej är att lägga in i mobilens väckarklockor som en påminnelse. Där kan du skriva en text som påminner om varför klockan ringer: ”Vibb-tid” eller tipset som jag fick av min vän för morgonväckningen: ”God morgonTack för ännu en dag att göra något bra av ❤ ”

Jag ser mig omkring i mitt hem och känner tacksamhet

Jag vill lyfta ordet tacksamhet, men vet att för en del kan det ligga ett motstånd i själva ordet. Därför att personen förknippat tacksamhet med tacksamhetsskuld. Det är två olika ord med helt olika betydelser. Men så länge det ligger motstånd i ordet tacksamhet så kan du använda dig av annat ex.vis Jag mår jättebra när jag ser mig omkring i mitt hem och är så glad för allt hemtrevligt och fint vi har skapat. Försök även avkoda ordet tacksamhet (från skuld om du känner så) genom att ändra automatkänslorna från skuld till den där sköna känslan av att tillåta dig vara riktigt härligt magiskt tacksam över ditt vackra hem eller vad det är du känner dig glad för.

Hitta magin i det lilla och storheten i känslorna av det kommer få dig att må bra på både insidan och utsidan. För mig är det här absolut den bästa medicinen för kropp och själ, som ju hänger ihop på ett magiskt sätt! ❤ 😉

  • När jag går ut på vår altan så blir jag alltid glad. Vi har skapat en mysig miljö att chilla i. Inget är stelt och perfekt utan bara skönt och härligt! Det är en så härlig tacksamhet att vi fixat det här!
  • När jag ska laga mat och sonen genast vill hjälpa till. Vi småsnackar, jag instruerar när det behövs och han briljerar med att va så himla duktig med allt. Det är en så härlig tacksamhet jag känner inombords för den fina människa han är!
  • När jag sitter vid köksbordet här hemma och är så nöjd fortfarande med det galna tapetvalet för en fondvägg. Tavlorna vi hängt upp på väggen med recept på vänskap, ett gammalt vägghängt skåp som hängt med från min makes lilla torp han har så fina minnen ifrån, en spegel min mamma köpt i någon dammig antikaffär, ett bord som stått hos en kompis föräldrahem som de tömde för ett par år sedan, några stjälkar palettblad som hamnade i en ärvd vas då grenarna bröts i blåsten sist och främst för det fina glasfatet sonen tillverkat i kreativa verkstan på skolan han går på nu! Jag är enormt tacksam över allt det här.
  • När sonen så noga sköter om vår gräsmatta, fyller i hålen som vår hund gräver och sår i nya gräsfrön. Han vattnar, klipper gräset, kör med trimmern och håller iordning. Det går mig att känna sådan stolthet och tacksamhet över hans engagemang och vilja.
  • När jag tar mig tid för en stunds egenvård hemma och ”reonverar” mig med skön bodyscrub, ansiktsvård mm. Då mår jag så himla bra och blir ödmjukt tacksam över ompysslandet av mig själv.

Det finns så mycket i ens egen vardag att vara tacksam över, att känna magi och lycka, falla in i ödmjukheten för. Kanske handlar det om att öppna upp hjärtat och sinnena, tillåta sig själv att känna fullt ut. Våga!

Att våga kan innebära att det kan bli tvärstopp, motstånd och protester självklart – men för det mesta och när du vågar släppa fram tilliten – så blir ditt liv mer magiskt även i din vardag!

Jag hoppas innerligt att mina rader kan ge dig en gnutta inspiration, kan locka fram magin och framför allt att du börjar ta de där små stegen att våga släppa in känslorna/vibbarna!

Kram från Jill

P.S Vid ett annat tillfälle tänkte jag skriva om prestationen som kan skapa upp olika känslor och framför allt vikten/vinsten av att vara mer prestigelös. D.S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: