Olika pusselbitar blir en helhet

JILA 4 goodlife – Jill Lagerqvist

Stå inte bara på ett ben Jill!

Den tanken slog mig direkt när jag skulle starta upp mitt företag och en fd kollega tyckte också att min logga jag skapat själv var bra och förde tankarna till de olika delarna som JILA 4 goodlife skulle innehålla. Sakta la jag till och provade mig fram. Mina tidigare erfarenheter i olika arbetsroller har varit så viktiga för mig med att bygga en grund och låta en del av grenarna växa till sig. Ibland har det blivit som ”tjuvskott” som inte var hållbara att ha kvar, men grunden är stabil och rötterna har växt sig starka. Att enbart erbjuda exempelvis massage skulle inte vara hållbart i längden och ni känner säkert igen hur lätt det är att tappa balansen med bara en fot i marken 🙂

När det nu har gått över 9 år sedan jag startade mitt företag så tänkte jag att jag skulle sammanställa delarna som är aktuella just nu och för egen del arbeta vidare med dessa för att vidareutveckla koncept och pusselbitar. I samband med de här tankarna och arbetet så kände jag så starkt att jag skulle ta tillbaka min grundlogga och när väl den tanken kom så har jag sett på den med nya ögon. Va fin den är! Enkel och ändå fin att se på. Jag har modifierat den själv utefter en mall och ja, jag vill ha den precis såhär som den är nu. Det är rätt att ta tillbaka den! Det blir också ett statement till mig själv att jag ska tro på min egen kraft, mina egna kunskaper och gåvor jag fått längst med livets väg. Ibland är det så lätt att låta sig svepas med i andras drömmar, men att nu hämta hem mig och mitt företag känns ännu mer rätt i hjärtat.

De olika pusselbitarnas betydelse

Hälsa & välmående – det kommer alltid ligga i fokus tillsammans med värme, trygghet & omtanke. Att ha kunden i fokus i nuet är egentligen en självklarhet, men ändå vill ja ta med den för att synliggöra att den är av stor betydelse. Sammantaget leder det vidare till att erbjuda och ge behandlingar som gör gott på både in och utsida!

Hud & kroppsprodukter för egenvård vill jag erbjuda som en extra tjänst och samtidigt ge råd hur, när och var de ska användas 🙂 Det är sannerligen inte helt enkelt att reda ut själv. Det kan jag säga från egen erfarenhet tidigare i mitt liv innan all kunskap jag införskaffat.

Här kommer jag samtidigt vidare in på livsstil & kost och personlig utveckling. En kund uttryckte en gång sig med att hon ansåg att när man kommer till mig så är det inte ”bara” en behandling man får, utan det är så mycket mer. Om man själv vill, skulle jag vilja lägga till. Det skapas upp ett förtroende mellan mig och min kund. Genom åren med många stamkunder så lär man känna varandra på en del viktiga plan. Hälsa och välmående ligger alltid i grunden och utifrån varje enskild persons förutsättningar och hälsomål blir samtalen en viktig bit i helheten. Det kan vara livsstilsförändringar, kostomställning eller personlig coachning/utveckling som avhandlas som en del där det sker naturligt. Samtidigt finns det kunder som bokar sin tid regelbundet med mellan 4-6 veckors mellanrum och där sker enbart en dialog om hur kroppen känns för stunden och därmed hur behandlingen utformas där och då. Allt är ok😊

Sidoprojekten som har sin egna plats

Jag behöver de där extra pusselbitarna för att känna att jag mår bra och får fortsätta utvecklas. Utan dem tror jag ärligt inte att jag skulle vara en så bra terapeut och ge de där extra vid behandlingarna.

Att ha flera strängar på min lyra är med andra ord livsviktigt för mig. Samtidigt vävs allting samman till den där helheten jag är ute efter.

2020 skulle vår start ske och det med nya friska tag hade vi tänkt, jag och min fina vänkollega. Hälso & Livsstilsterapeuterna hade växt fram då vil så gärna ville samarbeta med våra gemensamma drömmar. Det blev ju en knölig start då pandemin slog till och förändrade allt, för så många fler än oss… av detta fick vi lära oss att öva tålamod och låta besvikelsen klinga av. Så taggade vi var! Men livet ville annat där och då. Vårt samarbete har ändå fortsatt och vår vänskap likaså. Nu känner vi att vi tar nya tag då våra grundtankar om vår satsning är för bra för att bara slopas. Det ligger massor av arbete bakom våra år i stiltje mer eller mindre. Är du nyfiken kan du läsa mer på vår hemsida. https://haelso–livsstilsterapeuterna.se/

Vi utbildar terapeuter med våra egne behandlingskoncept vi skapat upp genom åren och på så sätt kan även de små företagen vidareutveckla sig och erbjuda kunder nya sköna behandlingar!

Vi säljer speciella behandlingsmaskiner för resultatinriktad hud & kroppsvård samt håller i utbildningar vid uppstarten.

Vi kan erbjuda föreläsningar och hälsodagar till företag som vill anordna något för sin personal.

Blogg & skrivprojekt

Det här är något som jag har i planen att ge mer utrymme under 2023. Jag älskar att skriva och förmedla genom ord. Hela jag blir glad och uppspelt när jag börjar tänka och forma drömmarna till planer och det är väl där jag är just nu. Planer dras upp, men jag är inte där i vekligt skede riktigt än. Men det kommer!

Balans i livet är en styrka

Jag har satt mina intentioner för år 2023 i en grovskiss. Den ska finslipas ett tag till och läggas till bilder, som ger mig starkare känsla och vibbar. Allt är energi runt om oss och inuti.

Rensa färdigt för att ge plats åt nytt och aktuellt. Tack för alla erfarenheter jag fått som lett mig vidare till eftertänksamhet och hjälpt mig reda ut vad jag själv vill och står för. Tack för att just Du läste mina rader. /Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: