Små delar av mitt eget liv

JILA 4 goodlife – Jill Lagerqvist

Personlighetsdrag att ständigt falla in i gamla mönster av stress?

Så många samtal jag har haft med både kunder och vänner om just denna frågan. Jag har förmodligen inte generallösningen eller svaret som löser denna gåtan, men jag har en stor egen erfarenhet som jag sedan samtalat med andra kring.

Ni som har facebook vet att vi får upp minnen för dagens datum som vi kan gå in och kika på. Idag kom det upp ett och jag tänkte dela det här. Det är några år sedan jag skrev just detta (5 år).

” 5 september 2017

Jag fick upp ett minne idag som påminde mig om att jag för 6 år sedan, i friskt tillstånd, äntligen gick ner i tjänst från att alltid ha jobbat minst heltid och ner till 75%. Vilken lycka det var! 💖

I hela min sons uppväxt, med alla ”bekymmer” (sällsynt diagnos/funktionsnedsättning) vi haft så har jag bitit ihop och gjort allt jag kunde för att hålla ihop trots grym sömnbrist, oro och ja en massa annat och det har gjort ont att tänka på att jag inte kunde ge honom kortare dagar som givit honom mer lugn och ro…

2007 rasade jag ihop i en liten hög i slutet på januari och fick va hemma helt i 2,5 månad och sedan började en ”resa” tillbaka som först vid årsskiftet 07/08 resulterade i full fart igen = minst 100% 40-50h/vecka. Sen bet jag ihop igen i några år tills min kära sambo (numera make)sa att jag verkligen borde sakta ner, fråga om dispens för att orka vara Jill på alla plan. Året var 2010 och när jag tittade mig i spegeln gjorde det ont! Var det där jag? Jag kände inte igen mig och kände mig som en gammal gammal tant fast det var året jag fyllde 40 🙂

Det var då jag under hösten började ta tag i mig själv och då samtidigt mitt i allt blir pappa dödssjuk, var flera månader på sjukhus, vi fick tömma hans hus, fixa med försäljning, han fick lägenhet 300 m från oss och vi flyttade ner honom till oss. Kaos? Japp! Men lilla pappa hänger med tack å lov!

Så därför dröjde det ett helt år till innan jag till slut tog mod till mig. Först var jag ledig en hel månad utan lön i april 2011 bara för att tänka… min sambo gav mig idéer om att man faktiskt kan göra så! Sen tog jag tag i det här med arbetstiden och fick till hösten 2011 vara med om att testa att jobba 6 timmar om dagen. Underbart var det! Började 8.00 och slutade ca 14.30/15.00 varje dag! Vilken process det var för en arbetsmyra som mig att ta mig dit 😃

Kontentan blev att jag summerade det såhär: När du väl börjar en resa med att sakta ner tempot, ger dig tid till att tänka på vad du egentligen själv vill så händer det saker inom dig. Jag ville ha mer förändring, välja mer själv i mitt liv vad jag egentligen ville göra. Precis som många andra så flöt jag bara med, hoppade på nåt bara för att ta mig fram, men inte med en tanke på vad jag själv ville utan mer en tanke om ren överlevnad för att klara hyra och alla räkningar. Först som ensamstående småbarnsmamma och sedan för att fixa lån och amorteringar i vårt hus. Jag tänkte aldrig att det kunde finnas en annan väg, för det var ju alltid full fart…hur hinner man tänka då?

2012 började jag en friskvårdsutbildning och i början av 2013 la jag till ansiktszonutbildning också 🙂 September 2013 startade jag mitt företag JILA 4 goodlife, april 2014 slutade jag min anställning helt och flög fritt med mitt eget företag. Idag lever jag ett på många plan mycket rikare liv än jag någonsin gjort förut! ❤ Igår skrev jag på instagram: ”If You want to live The goodlife – Give more. Start asking: What can I do for you?” Min känsla som gör gott i hjärtat och magen på mig är när jag kan hjälpa någon annan att sakta ner tempot, ge tid för eftertanke och återhämtning för att ge chans att lyssna inåt vad de själva vill med sitt eget liv. Förmågan att stänga av det yttre bruset och vila hjärnan. Jag känner en sådan enormt härlig tacksamhet för att jag lever det liv idag som passar mig/oss, som får mig att må bra så att jag också kan hjälpa och inspirera andra till att följa sin egen väg. Så vad kan jag hjälpa dig med? 💖

När jag sedan kikar vidare kommer minnet från 2011 5/9 upp: ”Första dagen som 75%-are och jag har lagat och ätit kvällsmat och nu kan jag bara sjunka ner i soffan och spana i inredningstidningar, planera o drömma mig bort… Nice 😊

Vad gör vi med vårt liv?

Sova, äta, jobba…dö? Mest bara det eller? Jo vi kan ju lägga till att vi oroar oss, är uppskrämda av både inrikes och utrikes nyheter som larmar om allt hemskt, men utesluter det mesta av allt fint och vackert som sker runt omkring oss, vår underbart vackra natur som bara finns där för oss att njuta av. Vi springer runt runt, proppas fulla med all information och propagandaliknande mediabrus så vi har inte tid att varken stanna upp eller känna efter… För att slippa tänka och känna fyller vi möjligen på privatlivet med fester med fullt av folk och alltid fullspäckat med aktiviteter för vi orkar helt enkelt inte känna efter. De flesta jag pratar med förklarar det så och jag tänker att jag noterat att det ”verkar” vara så också. Jag förstår det mycket väl, tro inget annat ❤️

Vad är det som ska till för att vi ska göra bra saker för oss själva? Ge oss själva möjligheten att bygga ett mer sunt, hälsosamt och skönt liv? Vad är viktigt på riktigt?

För att ta oss tillbaka till början av inlägget, hämta upp den röda tråden så känner jag spontant såhär nu: Efter alla de samtalen jag haft, särskilt de senaste åren, så finns det en sak vi alla kan göra för oss själva, men som de flesta av oss inte gör av olika anledningar.

– Ta ett beslut om att stanna upp och verkligen känna efter. Boka in tid med dig själv i din kalender, en förmiddag eller eftermiddag. Stäng av media och mobilen helt, bege dig ut i naturen till ett ställe där du upplever lugn och känner dig harmonisk och trygg. Slå dig ner där och plocka fram medhavda fikat. Ta djupa andetag, blunda och väck hörselsinnet och luktsinnet. Vad hör du? Vilka dofter kommer till dig? Hur känns det att lyssna och dofta?

En del av er protesterar nog direkt med rådet att ta dig en förmiddag eller eftermiddag ledigt. För du har kanske så fullt upp och tänker att du inte har råd eller tid? Sanningen är nog den att vi alla kan ge oss själv råd att ta oss egentid några timmar för att vara enbart med oss själva, om vi verkligen bara reder ut när, var och hur. Det kan kännas oerhört provocerande, men en sanning till är att ingen annan kan göra denna del av personliga utvecklingen för dig. Det finns inget quickfix-piller eller genväg att ta kring ditt välmående när det gäller att påbörja och samla kraften och modet att våga ta nästa lilla steg. Ingen annan kan göra det här åt dig.

Vad är viktigt på riktigt?

Jag tror på dig! Jag tror du har allt det som krävs inom dig och jag tror du hittar modet att våga! Du kommer förmodligen plötsligt känna av en enorm trötthet när du väl slappnar av en smula, men det kommer vara så värt det!

Att börja ta första stegen till att finna ro inombords kan betyda att det först drar ihop till storm och det blir ett himla röj, för att sedan plana ut så småningom och sedan kommer harmonin och balansen som gör att du kommer ge dig själv möjligheterna att öppna upp, vakna upp och känna in vad som är bra för just dig, vad du mår bra av och säkert också vad du behöver rensa bort för att göra detta möjligt.

Tänk vad ett minne på något som skrevs för 5 år sedan kan sätt fart! Vill du ha stöd och mer inspiration så kan du givetvis boka in tid hos mig. Vi kan prata om ev upplägg och om du kanske vill prova ansiktszon eller aroma/healing-massagen som en extra puff vidare till en större sinnesro. Iså fall kontaktar du mig via mail: info@jila4goodlife.se eller skickar sms till 0708-664219.

Det är inte försent att påbörja en ny resa till ett mer harmoniskt och skönare liv! //Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: