Att investera i våra barn är klokt!

JILA 4 goodlife – Jill Lagerqvist

Från tanke till handling

Visst minns de flesta av oss fortfarande hur det var att vara ung? Att gå från barn till tonåring och hur detta påverkade oss mer eller mindre…. Jag har själv ganska starka minnen från den perioden i mitt liv och kommer lyfta lite av dem i slutet av inlägget.

Helt säkert vet jag att alla mår bra av att få bli ompysslade och komma ner i avslappning. I dagens samhälle är ungdomar mer stressade än någonsin. Därför har jag satt ihop särskilda behandlingar med ungdomspriser och har med det en förhoppning att vara med och bidra till en bra/bättre hälsa och välmående i tidig ålder.

Tonårsfinnar och allt därtill

Ansiktsbehandling med maskin

Huden kan påverkas mycket när kropp & själ är i obalans av olika anledningar. Vi utvecklas också mycket i denna ålder och går igenom stor hormonpåverkan och ibland skapas då obalanser som faktiskt går att till viss del mildra.

Foto av Anna Shvets

Jag hjälper gärna ungdomar att få bukt med sin hud och kommer inom kort erbjuda en hudvårdsserie till just ungdomar där de får bra tips och råd hur de kan ta hand om sin hud själv hemma morgon och kväll.

Obalanser i hormonerna kan också påverka vårt mående

Hormonbalanserande ansiktszonbehandlingar

Det händer mycket i en tonårings liv i olika avseende. Puberteten och hormonerna rusar runt och ”ställer till det” på både insidan och utsidan. Humöret kan svaja upp och ner. I ena stunden äger man hela världen och i andra känns det som man trillat ner i en dynghög. Alla vuxna borde minnas den där tiden och ha förståelse för den, eller hur? I vilket fall så har jag förståelse och jag minns hur himla upprörande livet kunde kännas och hur hormonerna nästan sprutade omkring en…

Ansiktszonbehandlingar har visat sig vara mycket bra för ungdomar med olika npf diagnoser, vid utmattning, depression, oro och ångest. Beroende på varför man vill boka in behandlingar kan upplägget skifta lite, men i stora drag gäller info under fliken https://jila4goodlife.se/ungdomsbehandlingar-13-16-ar/ .

Aroma massage – Healing Balans & Harmoni 

En speciell behandling med en mjuk healingmassage i kombination med ansiktszonterapi som ger djup avkoppling för dig som söker ro och harmoni i kropp & själ. I behandlingen används eteriska oljor blandat med varm ren ekologisk rapsolja till kroppen, som hjälper dig att öppna upp flöden i din kropp och återfå balans. I ansiktet används ett ekologiskt oljeserum. 

Behandlingen löser upp både kroppsliga och emotionella spänningar och utförs på känsla och intuition vilket gör att behandlingar kan skilja sig lite från gång till gång. Den här behandlingen kan med fördel bokas efter en avslutad ansiktszonkur på 5 gånger eller som en enskild behandling.

Foto av Jacob Colvin

Jag ser det som mycket viktigt att man själv får vara med och bestämma även om man inte är myndig och att jag får förtroendet att ha samtalet själv utan att föräldrarna närvar hela tiden vid uppstartsmötet.

Det är mycket viktig att jag som terapeut informeras om ev allergier, sjukdomar, diagnoser, skador eller annat som kan vara relevant att veta om innan besök och behandling. För allas trygghet och rätt bemötande. Alla behandlingar ska bokas med föräldrars godkännande. För ungdomar mellan 13-16 år lämnas mobilnummer till anhörig som ska finnas tillgänglig för samtal om det skulle behövas. 

*Det är föräldrarnas ansvar att tillsammans med sitt barn komma överens om att boka behandlingen, men däremot deltar inte föräldrar och jag har tystnadsplikt. Det innebär att ingenting diskuteras enskilt med föräldrarna utan sitt barns deltagande och medgivande. Föräldrar ansvarar för att betalningen görs via swish vid första tillfället.

*Behandlingarna är inte tänkta som någon form av samtalsterapi och syftar främst till att stötta ungdomars välmående och hälsa via behandlingarna. Ansiktszonterapi jobbar på djupet och balanserar upp både det fysiska och mentala måendet. Jag jobbar med att stärka, stötta och se ungdomar på ett varmt och ödmjukt sätt. Min ambition ligger alltid i att möta ungdomarna där de är och att det alltid måste få vara ok.

Varför vill jag lyfta barnen & ungdomarna?

Under en längre tid har jag känt att det här är något jag brinner för. Jag läser en del om hur det är idag och har bildat mig en uppfattning om att det saknas en del inom det här området för att hjälpa, stötta och ta hand om barnen och ungdomarna.

Som de flesta terapeuter som arbetar inom komplementärbehandlingar ligger ett eget stort intresse samt egna erfarenheter till bakgrund med varför vi valt att vidareutbilda oss. För egen del ville jag främst som mamma och dotter lära mig ännu mer om hälsa för att finnas ännu mer till hands för min son och min pappa. Men i allt det här kom det också till mig att jag kunde göra gott för fler och därför startade jag mitt företag 2013. Under årens lopp, sedan starten för 9 år sedan, så har jag tagit emot barn och ungdomar lite då och då. Vilket har varit så givande när jag fått till mig att de mått bra, trivts och önskat få komma igen efter en behandling hos mig! ❤️

Men så går åren och jag har haft att göra med allt annat i livet vid sidan om mitt företagande. Men jag har sedan länge haft barn &ungdomspaket som med jämna mellanrum bokats och flera har fått presentkort i julklapp då de önskat sig det.

Men nu har jag frågat mig själv lite tydligare vad jag själv skulle kunna göra för att göra skillnad och hjälpa?

Hudvården – Många ungdomar idag lär sig en massa knep och trix via nätet. De är pålästa och följer influensers och blir inspirerade/lär sig via dem. Men i verkligheten är det inte alltid lika lätt och kanske är det inte lika enkelt som det som visas beroende på vilka man följer…? Är det kanske också så att det är ganska orimliga och dyra råd som det tipsas om från personer som själv blir sponsrade och visar upp fasader? Vet inte, men jag vet att det är en hel stor vild djungel på nätet som inte alla fixar. Till viss del skapas det också upp en ännu större osäkerhet och stress i att vilja vara som de där på nätet. En slags inkörsport i att inte duga som man är, eller är jag fel på det i min känsla?

För min del så kan jag hjälpa ungdomarna att ge hälsosamma och givande behandlingar, som sker i enkelhet och där jag lyfter, stärker och förstår. Ungdomarna behöver få bli självständiga i lugn takt. Istället för att köpa tusen dyra produkter via nätet, så kan de få råd och tips samt fina erbjudande på produkter som fungerar och där jag håller det enkelt och lär ut grunderna. Jag frågade mig själv vad jag hade önskat i den åldern och kom fram till att det hade varit toppen att ha någon som visste mer än vad tvål & vatten gör, eller ja jisses det fanns ingen kunskap där alls för vanligt tvål är ju inte så bra rengöring i ansiktet 😉

Kanske har man börjat komma in i puberteten och går ifrån persikohud till oljig, fet och finnig hud? Kanske har man köpte en bunke produkter som inte alls passar? Hur gör man för att få bort svarta pormaskar och överskottstalg i porerna? En bit i det hela är ärftligt, men det går ju givetvis att fixa till viss del så det inte känns alldeles omöjligt.

”Tabun”, det psykiska måendet – Jag vet att många ungdomar mår dåligt och de är så välkomna till mig för att jag ska kunna bidra med en del av ett bättre mående. Det finns andra vägar eller komplement till att börja ta mediciner och kanske kan det vara värt att först prova att komma till mig? Eller i vilket fall som helst komma till mig? 💕

Min uppväxt och särskilt tonåren var riktigt jobbiga. Förutom att puberteten ställde till det, så kommer jag från ett hem där jag blev psykiskt misshandlad (ej av min älskade pappa) och detta har varit sådan tabu kring. Många visste och såg, men det pratades inte så mycket om ”sånt” på den tiden (heller)… Jag var aldrig mobbad, men jag var annorlunda och kände alltid att det var så av många olika skäl. Jag fick tidigt stora bekymmer med min mage och även sömnlöshet som emellanåt var så plågsam. Jag gick ut 9:an med dåliga betyg då jag inte tyckte skolan var ett dugg intressant utan mest tråkig och meningslös. Sömnlösheten blev så påtaglig till slut att jag började skolka under gymnasiet. Både min självkänsla och självförtroende var i botten och så de där hormonerna, som jag inte hade ett dugg koll på, som gjorde att jag mestadels tyckte det var väldigt tungt att orka med livet och jag levde ganska destruktivt. I övre tonåren kapitulerade min mage helt och jag tvingades iväg till vårdcentralen. Där sa läkaren lite kyligt: ”Jill, du behöver gå till en helt annan slags doktor så som du mår. Det är inget fysiskt fel på dig.” sen lämnade han rummet och kvar satt jag med skammen. Han menade alltså att jag psykiskt sjuk eller? Detta var i slutet av 1980-talet och på den tiden pratade man definitivt inte om sånt här öppet och det kom alltså inte på fråga att hjälpa mig vidare på vårdcentralen, utan jag fick ta på mig och gå hem igen! Jag fick ljuga för omgivningen om att det inte var något fel på mig och sedan hålla helt tyst om min mage som kaosade… Livet rättade till sig till det bättre så småningom, men jag hade ju såklart sluppit ganska mycket av mitt omående om jag verkligen fått hjälp redan i tonåren. En del av de problemen som skapades upp då, är sådant jag fått jobba med under många år och sakta men säkert tagit mig framåt till att bli en stabil och trygg människa. Det fanns nog en mening med alla mina personliga erfarenheter även där, då det i mitt vuxna liv gjort mig mycket ödmjuk, inkännande och kärleksfull. Barn och ungdomar brukar dras till mig och jag tycker så mycket om att vara med dem!

Det är viktigt att våga prata om det

Självkänsla, självförtroende… vart kommer det ifrån? Kan jag som vuxen hjälpa och stötta? Jag vet att jag kan och det handlar inte om samtalsterapi, för det har jag ingen legitim utbildning inom, men utan att behöva vända ut och in på sig själv så kan man komma till mig och känna sig trygg. Kanske blev det här lite djupare än jag först tänkte. Men i tonåren är det på högsta allvar med starka känslor som spelar in. Jag fångade upp de där känslorna från förr inom mig och bara skrev. Vi borde nog alla i vår egenskap av att vara vuxna våga plocka upp det inom oss för att minska avståndet till våra ungdomar.

Ingen kan göra allt, men jag är helt säker på att jag kan vara en del av skillnaden som gör skillnaden.

Varma hälsningar från Jill Lagerqvist – Hälsoterapeut, mamma, fru, dotter, vän och medmänniska

Läs mer om mina behandlingar här: https://jila4goodlife.se/ungdomsbehandlingar-13-16-ar/

Under punkt 11 i behandlingsmenyn hittar du info om mina vanliga paket som gäller för 8-16 år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: